Bradepandebrød.
Ingredienser
- 4 dl. lunkent vand
- 1 stor spsk. salt
- 10 gr. gær hvis dejen skal hæve i køleskabet natten over
- 25 gr. gær hvis dejen kun skal hæve et par timer
- 4 – 5 dl. kærnemælk
- 1-2 dl solsikkekerner
- 1-2 dl hørfrø
- 1-2 dl græskarkerner evt.
- 1/3 grahamsmel
- 1/3 groft speltmel
- 1/3 hvedemel
Sådan gør du
- Tilsæt mel indtil dejen er som en tyk smidig grød.
- Hæver 2 – 12 timer afhængigt af mængden af gær.
- Dejen fordeles i en bradepande og pensles med lidt olie.
- Hæver extra 1/2 time i bradepanden.
- Sættes i en kold ovn, der stilles til ca. 200 grader.
- Bages i ca. 35 minutter til det er helt gyldent og sprødt.
Noter
Godt at fryse ned og varme på brødristeren.