Bradepandebrød.

Bradepandebrød.

Ingredienser
  

  • 4 dl. lunkent vand
  • 1 stor spsk. salt
  • 10 gr. gær hvis dejen skal hæve i køleskabet natten over
  • 25 gr. gær hvis dejen kun skal hæve et par timer
  • 4 – 5 dl. kærnemælk
  • 1-2 dl solsikkekerner
  • 1-2 dl hørfrø
  • 1-2 dl græskarkerner evt.
  • 1/3 grahamsmel
  • 1/3 groft speltmel
  • 1/3 hvedemel

Sådan gør du
 

  • Tilsæt mel indtil dejen er som en tyk smidig grød.
  • Hæver 2 – 12 timer afhængigt af mængden af gær.
  • Dejen fordeles i en bradepande og pensles med lidt olie.
  • Hæver extra 1/2 time i bradepanden.
  • Sættes i en kold ovn, der stilles til ca. 200 grader.
  • Bages i ca. 35 minutter til det er helt gyldent og sprødt.

Noter

Godt at fryse ned og varme på brødristeren.